Jeugdwerk 0-12 jaar

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er (alleen in ’s-Gravenpolder) iedere zondag kindernevendienst. Om ervoor te zorgen dat er een duidelijke opbouw en doorgaande lijn in de bijbelvertellingen zit, wordt gebruik gemaakt van de methode “Vertel Het Maar”. Naast de kindernevendienst worden in ‘s-Gravenpolder ook een aantal kinderdiensten gehouden. Voor de oudere jeugd is er iedere eerste zondag van de maand een jongerennevendienst. Dan wordt onder leiding van iemand van de jongerencommissie nagedacht en gediscussieerd over een onderwerp. Regelmatig worden voor alle leeftijdsgroepen activiteiten georganiseerd, zoals knutsel/spelmiddag, jongerenavond en seizoenafsluiting. Uiteraard kunnen we bovenstaande alleen verwezenlijken met de hulp van vele anderen. Hiervoor zijn we hen dan ook dankbaar.

Crèche
Voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan is er oppas aanwezig in de Ontmoeting (vanaf 9.45u.), zodat de ouders de kerkdienst kunnen bijwonen.

Kindernevendienst
Na de Schriftlezing gaan we naar de Ontmoeting. Daar wordt de groep gesplitst in onderbouw (ongeveer t/m 8 jaar) en bovenbouw. Hier krijgen zij de verkondiging, aangepast op hun eigen niveau, te horen. Vervolgens wordt daar nog even over doorgepraat. Daarna volgt vaak het gebed. Passend bij het thema van die week wordt iets geknutseld, een spel gedaan of een puzzelblad gemaakt. Na de kerkdienst worden de kinderen door hun ouders opgehaald in de Ontmoeting. In bijzondere diensten komen de kinderen na de preek weer terug in de kerk. In de periode voor Kerst en Pasen (of eventueel Pinksteren) hebben we vaak een project wat in de kerk staat. Zo leeft ook de rest van de gemeente mee met de verhalen zoals die aan de kinderen verteld worden.

Kinderdiensten
Op kerstavond is er de kinderkerstdienst waarin de kinderen van de kindernevendienst het kerstspel uitbeelden en op andere manieren meedoen in de dienst. Vlak voor de zomervakantie organiseren we een dienst waarin we als kindernevendienst afscheid nemen van de kinderen uit groep 8. En in november hebben we de schoolgezinsdienst in samenwerking met CBS De Rank. Eén van de bijkomende doelstellingen van deze diensten is om mensen van buiten onze gemeente bij de kerk te betrekken.

Seizoenafsluiting
In juni/juli wordt het seizoen op een speelse manier afgesloten. Dat doen we alleen met de eigen kinderen. De kinderen uit de groep 8 gaan dan met oudere jeugd mee. We proberen het dan zo te plannen dat de oudere jeugd het seizoen op dezelfde dag afsluit, zodat we aan het einde van de middag gezellig met z’n allen kunnen eten.

Knutsel/spelmiddag
Voor de knutsel/spelmiddagen worden ook kinderen van buiten de eigen gemeente uitgenodigd. In het voorjaar kiezen we voor een spelactiviteit, zoals bijvoorbeeld een puzzeltocht. In december maken we een mooi knutselwerkje dat dan tot Kerst in de kerk mag staan. We hebben weleens een vogeltaart gemaakt van sierappeltjes of een kerstboompje, zelf gezaagd en versierd.

Nieuws uit de kindernevendienst

• Wat was het een gezellige drukte op woensdagmiddag 17 april in de Ontmoeting. Twaalf kinderen en de leiding van de kindernevendienst hadden een reusachtige middag. Eerst mochten de kinderen een etagère knutselen en versieren. De meest kleurige en chique creaties waren het eindresultaat. Na het knutselen gingen de kinderen hard aan de slag om allerlei lekkere hapjes te maken, cup cakes te versieren, soep te koken en af en toe, oh oh, stiekem al iets te proeven. Om kwart voor zes gingen we met z’n allen aan tafel. We zongen het Onze Vader en na elkaar, natuurlijk in het Engels, eet smakelijk (enjoy your meal) te hebben toegewenst, konden we aan de mooi gedekte tafel genieten van een heuse high tea. We dronken lekkere thee in verschillende smaken en ja, daar hoorde ook icetea bij, want niet iedereen houdt van warme thee. De hapjes waren om te smullen en het overheerlijke toetje maakte deze middag compleet.
• We feliciteren juf Anke en haar man Bas van harte met de geboorte van hun zoon en kijken uit naar de doopdienst op 12 mei, waarin de kleine Bas gedoopt wordt.
• Twaalf mei is het ook nog eens Moederdag en de kinderen mogen op de kindernevendienst iets maken om hun moeder mee te verrassen.
• Op zondag 5 mei komt Linda de Vlieger van stichting Kebene bij ons op bezoek. Tijdens de kindernevendienst zal ze foto’s en een filmpje laten zien van het children’s home in Kenia. Linda vertelt dan wat ze met het geld hebben gedaan, wat wij als gemeente geschonken hebben.
• Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag. Er is dan ook kindernevendienst. Alleen tijdens de preek, daarna komen de kinderen weer terug in de kerk.
• Voor op de kalender:
*Zondag 5 mei is er een presentatie van Kebene op de kindernevendienst.
*Zondag 12 mei wordt de baby van juf Anke gedoopt.
*Zaterdagmiddag 29 juni afsluiting van het seizoen.
*Zondag 30 juni kinderdienst.

Kebene presentatie 2018