Jeugdwerk 12+

Bij het jongerenwerk leggen we de nadruk op de onderlinge binding tussen de jongeren en verdieping van het geloofsleven van de jongeren. Op deze manier willen we de jongeren helpen om nu en in de toekomst de juiste (geloofs)keuzes te kunnen maken.


Catechisatie
Het meest bekende jongerenwerk is natuurlijk de catechisatie. Deze wordt gegeven in de periode oktober t/m maart door de dominee. De catechisatie is er voor jongeren vanaf groep 8 en wordt trouw bezocht. Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten met een Chinese afhaalmaaltijd.

Jongerennevendienst
Elke eerste zondag van de maand is er in de Maartenskerk te ’s-Gravenpolder een jongerennevendienst. Hierbij gaan de jongeren van twaalf jaar en ouder tijdens de preek naar de consistorie. Onder begeleiding van Remco van Houwelingen wordt samen over een onderwerp nagedacht en gediscussiëerd.

Jongerenavonden en activiteiten
Tevens wordt er regelmatig op zaterdag- of zondagavond een jongerenavond georganiseerd. Op deze avonden staat de gezelligheid centraal.
In december spelen we altijd het “grote sinterklaasspel” wat tot hilarische taferelen leidt.
En elk jaar zijn er één of meerdere filmavonden. We bekijken dan gezellig met z’n allen een film.

De afsluiting van het seizoen doen we in de vorm van een kamp. Vrijdagavond en zaterdag doen we dan verschillende activiteiten met de jongeren. We kamperen dan op een minicamping. De zaterdag wordt in combinatie met de jeugd van de kindernevendienst afgesloten, zodat er een wisselwerking is tussen de jongeren en de kinderen.

Los van al de activiteiten staan we voor de jongeren klaar in goede en slechte tijden. Zo kan bijvoorbeeld iedereen die slaagt of ziek is een kaartje verwachten.